Plezier en prestatie hand in hand

Wat wij op basisschool Delta willen is dat kinderen met plezier naar school gaan en een optimaal leerrendement bereiken. Hiermee bedoelen we dat kinderen het maximale uit zichzelf halen en we het hoogst haalbare effect van onderwijs op uw kind willen behalen.

De leermethode van Delta is erop gericht dat kinderen zich ontwikkelen tot zelfbewuste en zelfstandige personen, die goed in staat zijn om relaties met anderen te leggen en te onderhouden. Met meer individuele aandacht voor leerlingen en een gemotiveerd en inspirerend team van leerkrachten. Dit is de reden dat wij werken volgens het Dalton concept (zie ook Dalton in het keuzemenu)

Plezier en prestatie gaan hand in hand op Delta. Het onderwijsconcept Dalton speelt hier volledig op in. Er is tijd voor leuke dingen, maar natuurlijk gaat het vooral om de basis van het onderwijs, zoals taal, rekenen en wereldoriëntatie. Altijd op maat, steeds afgestemd op de best passende leerlijn van het kind.

De leermiddelen zijn veelzijdig, prikkelend en aangepast aan het niveau van de leerling. Kinderen krijgen de ruimte om zelf mee te denken over de planning van hun werk. Leerkrachten coachen hen daarbij. Het welbevinden, de prestaties en de betrokkenheid van de kinderen zijn uitgangspunten voor de begeleiding door de leerkrachten.